Nieuwbrief #12 - Juni 2023
 
 
Welkom

Welkom op onze Nieuwsbrief waarin we lotgenoten en zorgverleners graag informeren over waar we mee bezig zijn. Vanaf maandag 19 juni start de Wereld Continentie Week, een bomvol, inspirerend en afwisselend  programma dat we vol trots aan u presenteren met als hoogtepunt het Bekkenbodembal op zaterdag 24 juni in Den Haag.

Allereerst is er het (digitale) programmma van de World Continence Week, opgesteld door de WFIPP, de internationale koepelorganisatie voor incontinentie en bekkenbodemklachten. Elke middag van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni zijn er interessante webinars. Bijvoorbeeld over  hoe om te gaan met schaamte en taboe. En er is een inspirerend pleidooi voor afvalbakken op de mannentoiletten voor gebruikt incontinentiemateriaal. Ook voor innovaties is er veel aandacht: ‘tissue engineering’ (weefseltechnologie waarbij op kunstmatig wijze biologische weefsels worden gekweekt) bij stress-incontinentie, een patiënten-app om incontinentie te ‘managen’ en ontwikkelingen bij sacrale neuromodulatie. Zeer relevant is het webinar over Commitment to Collaboration in Continence Care (4 C), gericht op o.a. de verdere professionalisering van patiëntenbetrokkenheid in de continentiezorg.

Het programma, de sprekers en alle links naar de webinars vindt u hier https://wfipp.org/world-continence-week-2023/
 

                                                              

Komt u ook naar het Bekkenbodembal op zaterdagavond 24 juni 2023? In de voorstelling ‘Er komt een vrouw bij de gynaecoloog’ vertellen artsen en patiënten over verzakkingen, incontinentie en seksuele klachten. Dit alles zal gecombineerd worden met zang, dans en cabaret, deels verzorgd door de artsen zelf. Vanzelfsprekend is er veel interactie met het publiek. Na afloop is er een Bekkenbodem-borrel, waarbij bezoekers 1-op-1 vragen kunnen stellen aan artsen.  

Hoe inschrijven?  U bent van harte welkom op dit Bekkenbodembal, evenals de gasten die u mee wilt nemen. Inschrijven kan via www.bekkenbodembal.nl . Deelname is gratis met de kortingscode BEKKENBODEM4FREE
Locatie: World Forum Den Haag, Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag 
Datum: Zaterdag 24 juni
Programma: Inloop vanaf 19.00 uur, voorstelling start om 20.00 uur, bekkenbodem-borrel om 21.30 uur. Het programma

                                                      

 
 
Klik hier als u deze mail niet goed kunt lezen
Klik hier als u geen emailnotificaties meer wilt ontvangen